De Fonseca

Intr-o buna zi ne-am pomenit pe alee cu DeFonseca. Doamne, ce pisica! Absolut superba! Neagra, majestoasa, cu coada pe sus, ca o antena...Dar ce mers...!!! O adevarata regina! De aici si prefixul aristocratic de la numele ei din actul de identitate.

...cu doar cateva zile inainte sa aduca pe lume cei mai frumosi pui...     Cand a aparut deja mai avea vreo 2 saptamani, cel mult, de gestatie. Avea burtica mare, dar avea atata eleganta in miscare...Sa spun drept, am fost impresionata! Dumnezeu asa a vrut: sa apara la noi si sa putem sa ii oferim conditiile normale pentru a naste in siguranta. Aveam un spatiu liber, nu exista riscul de a fi deranjata de nimeni si asa s-a facut ca, la adapost, ingrijita, iubita, rasfatata, la sfarsitul lui octombrie 2009, au venit pe lume 5 pui: 3 albi si 2 negri.

22 octombrie 2010

Ce s-a intamplat in prima zi de dupa nasterea puilor este foarte greu de explicat! Oamenii inteleg mai greu unele decizii ale animalelor, pentru ca nu tot ce este bine/confortabil pentru om are acceasi valoare sau insemnatate si pentru animal...
Dupa ce toata ziua a avut grija de ei (i-a spalat si i-a hranit), seara De Fonseca a decis sa isi mute puii intr-un alt loc. 
Probabil locul acela, cosul in care a fatat, era mult prea expus, probabil ii trebuia un alt loc, mai sigur, mai ferit de ochii oamenilor... I-a carat pe toti, unul cate unul...